[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
ELITE ALLIANCE FORUM • View topic - Pravila ponašanja u Providence regiji

ELITE ALLIANCE FORUM

EVE Online ELITE Alliance and friends forum
Home Page Home Page Home Page Home Page
  Register
Login 
View unanswered posts View active topics

Delete all board cookies

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Home Page Home Page  [ 25 posts ]  Go to page
 Previous << 
1, 2
  Print view
Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Re: Pravila ponašanja u Providence regiji
PostPosted: Sun Jan 25, 2009 2:13 pm 
Hantravac

6. jucer smo toni i ja ratali u istom sistemu i po njegovom iskustvu trebao je kao pasti frakcijski item, ali njega ni za lijek.
On je nakon nekog vremena odustao, a ja sam nastavio, ali isto tako bez srece u frak. itemima. Danas ujutro sam nastavio - ostavio sam samo 2 AB-a na miru - cejno sam ih po onom pravilu (u jednom su se pojavljivala 2 BS-a sa bountyem od po 800 k, a u jednom 2 sa po 1100 k bountyem) ostalo sam sve tamanio cak i ako je bio manje vrijedan BS. Respawnovi su se rijdje pojavljivali naravno i kad sam pomislio nece bit niceg (jer se DT priblizavao) pojavio se jedan BS i jedan BC i posto sam vec uso u rutinu (citaj dojadilo mi vec sve pomalo) odlucim skinut samo BS-a a manjeg cu ostavit pa reko nek se obnovi (bounty je bio samo 500 k, ali posto se bio blizio DT - rekoh bar da nest zaradim ak se stigne respawnat).
Slucajno sam kliknuo na manjeg i vidio da ima visi bounty od BS-a. Odma sam znao koliko je sati :lol:
A ja sam iz dosadasnjih prica mislio da se frak. itemi pojavljuju na najvecem BS-u (prica je bila o vrijednosti bountya od 1750k ak se ne varam)

U mom slucaju BS je bio bounty od 500k a BC bounty od 850k. U njemu 2 true shansa itema (jednog na trzistu mos kupit najjeftinije za 85 milja, a drugi je bil pasivni Exploziv hardener (meta lvl 9) - naravno nema cijenu (samo prek kontrakta se moze nabavit).

Napominjem da su ovo moja iskustva koja su zasad jos uvijek malobrojna pa ne mogu predstavljat neki pouzdan izvor informacija, ali budite pouceni i mojim skromnim iskustvom u ratanju.

Napominjem da sam do ovih zakljucaka dosao zahvaljujuci tome da sam danas sam ratao u sistemu (niko mi nije prekido cejanje pa su zakljucci iz toga dosta jasni jer kad upadaju drugi igraci koji pravilno ili nepravilno rade mijenjaju sliku cijele stvari).

Profile  

PostPosted: Sun Jan 25, 2009 11:47 pm 
Frajer

Mislim da dadina iskustva + kontribucije chikija treba staviti u sabrana djela "Noobs" na glavnoj stranici.

Koliko vidim, ostaje samo da netko matematički proracuna vjerojatnost respawna
(shala mala ... )

"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
--Anonymous

Profile  

PostPosted: Mon Jan 26, 2009 9:06 am 
Hantravac

i sad kao neki zakljucak (priznajem jos je prerano za to ali...)

jucer sam popodne nastavio sa ratanjem i dosta dugo bio neometan pa sam primijetio jos neke pravilnosti

- poslije DT-a sigurno dolazi do resetiranja (pojavile su se druge grupe ratova)
- u sistemu se pojavljuje nekoliko grupa razlicitih ratova i manje ih je nego ima AB-a u sistemu
- ne treba ih poistovjecivati sa AB-eima (bit ce jasnije malo kasnije)

tamanio sam ih po prijasnjem nacinu - sve sto je bilo manje vrijedno do kraja, a tri grupe sam pravilno cejnao
te tri grupe su se definitivno ponavljale i to cesto u istom AB-u (makar sam skakao po beltovima)
ono sto sam istrijebio nakon nekog vremena pojavljivale su se nove grupe, ali ne nuzno jace od prethodnih (to uzmite sa rezervom jer mi se tako cini - nisam biljezio - steta)
nakon nekog vremena poceli su ulijetat i drugi igraci, bio je i Tom, a jedan se naselio u onom beltu sa najjacim respawnom i ostajao (ocito je lik skuzio da se periodicno ponavlja jak respawn)
pravilno cejnane grupe su se ponavljale, cesto u istom AB-eu ali su znale i promijenit AB (sto je okidac promjene AB-a jos nisam skuzio)
i sad ono najbitnije - kad je i po mojoj procijeni vec trebo past frakcijski item - njega ni za lijek
pomislio sam - sigurno mi ga je neko skinuo prije mene i kad mi je dosadilo (zarada je bila dobra i bez frak. itema) odlucim napustit sistem
- i pazi sad - kod gejta PRAZNI TRUE SANSHA WRECK - neko se omastio na moj trud

prvo - dakle u sistemu se pojavljuju grupe ratova koje kruze po beltovima ali i po gejtovima u sistemu HALO (do sad je uvijek prica bila rataj po beltovima) - ja kazem provjeravaj i gejtove (barem svako tolko) :evil: :-(

drugo - frak. item nije nuzno u najacem BS-u - zato treba provjeravat bountye (cak i u grupama sa istim krizicima) - ako su razliciti sigurno je respawn, a ako su mali i isti onda je najvjerovatnije neko vec cejnao i to onda ne dirat

trece - frak. item se jos lako prepoznaje (tj. ratt koji ga nosi) po rijeci TRUE ispred naziva i naravno po bountyu koji je najvishi, ali krizic nije najnuznije najveci

cetvrto - nema cetvrto - to kad skupim jos iskustva - zelio bi jos saznat kad i zasto rattovi mijenjaju pozicije u sistemu (naglasavam sistemu a ne samo u AB-eima) i kak to predvidjet ak je moguce, ali o tome kasnije

Profile  

PostPosted: Mon Jan 26, 2009 9:58 am 
Gazda jezda

dadek...izvrsno!!!

nadam se da nisi ostao trudan od tolikog truda...

sad to jos napravis par tisuca puta i dostizes me :))

salim se...

nastavi dok ne budes zadovoljan sa proucavanjem, pa cemo to objaviti na sajtu... za sada, tebi i chikiju, veliko HVALA

Profile  

PostPosted: Mon Jan 26, 2009 12:09 pm 
Hantravac

posto me je nas guzda pohvalio :P naso sam se ponukanim da jos malo odtrkeljam na temu rattanja

primijetio sam da ako redom rattam (od 1. do zadnjeg AB-a pa ispocetka) u istom AB-u isti postav rattova (ako sam ih cejno), ali ako se povucem usred borbe ili bez borbe pa se vratim dolazi do promjene (rattovi se presele u neki drugi AB)
napominjem da je to i Toni primjetio (on cak napusti sistem pa se vrati da dodje do promjene)

ovo se nije desilo uvijek, ali u nekoliko navrata je pa to moze biti okidac promjena postava rattova u AB-eima (ovo cu jos provjerit)

a sad da ne bi bilo samo o rattovima - u nuli sam skupio jos par vrijednih iskustava

- poznato je da u nuli dolazi cesto do PvP-a pa treba bit spreman i za to. Tako sam u jednom slucaju kad je jedan crveni upo u sistem dozivio slijedece: bio sam u rattanju u jednom beltu i taman sam zavrsavo jedan vrijedan po Bountyu BS pa mi se nije dalo odma bjezat na SS.
Rekoh sebi - idem malo riskirat ili ono pa nece bas mene.
Lijepo se alajnam na nesto, stavim prst na okidac (citaj - prst na misu "Warp to") i pratim sa razrogacenim ocima oce li ovaj uletit u moj AB. Moj BS polako skida NPC BS-a, kad evo ti ovog (neki Ezekiel). I ja odma naravski na Warp to.
I moj brodek vec poco warpat (doso pokazivac do 3/4 warpa), ali najednom warp na nulu i brzina na nulu i lik mi je vec za vratom.
Uhvatio me ko jastreb mog djureka neki dan (istina ne izmisljam - da sam doso koju min ranije spasio bi ga) shmrc.
I sad navala adrenalina maximalna, ali uspio sam odma ja njega targetat i pustit T2 medium dronse na njega, istovremeno sam poceo javljat poziciju i sto se dogadja na lokalu (citaj cvilit i molit za pomoc :P ).
Naravno niko nije dosao, ali je lik odustao - pokusao sam zapodjenut razgovor s njim ali nije htio :shock:
Htio sam ga pitat zasto je odusto, a ovako mogu samo nagadjat.

1. dakle kod pojave crvenih - zaboravite na "align to" - postoje valjda skilovi ili itemi koji vas u sekundi lokaju i zalede - doslovno
2. nemojte panicarit, ak je vec doslo do toga da poginete - ginite boreci se, a ne ko jedan lik (pratio sam na citadelu) koji moli za pomoc, i lik koji mu hoce pomoc pita za poziciju, brod i sl. a lik javlja par puta sistem u kojem je - lol - umjesto i AB ili gejt npr. gdje je - zadnja njegova poruka - "to late - dead"
3. ako imate dobar tank i nekog svog u sistemu u blizini nemojte odmah bjezat - oni dosta igraju na tu kartu panike - jedan je doslovno pri ulasku u sistem reko "hold your pents" - dakle treba malo i zube nekad pokazat, a ne odma panicarit
4. ako je flota crvenih u pitanju nemate sta razmisljat - SS ili odlazak u stanicu - ja sam se doslovno probio u stanicu pored 10-tak crvenih pred njom - vec su me poceli jamat i targetat, ali sam uletio u stanicu, ali nikako ne preporucam probijanje iz stanice. Isto tako par puta sam se oceso o flotu crvenih na gejtovima, ali ocito u ovim upadima tesko da ce koristit one balone pa stignete jumpat ako radite jump to 0 km do gejta - gejt vas povuce i uspijete se probit.
5. onaj tab sa lokalom - izvucite si na ekran solo od ostalih i postavite ko letvu sa strane tako da po mogucnosti vidite sve igrace u lokalu i samim tim pojavu crvenih, a citadel ostavite dolje otvoren. Ako ne vidite sve igrace na lokalu potrebno je cesce sa klizacem proc gore dolje i vidjet jel ima crvenih ili pomnije pratit citadel.
6. razliciti su brodovi kojima se ratta u nuli, ja preporucam BS - ima dobar tank i ako i salvagate ko ja ima i dobar cargo u koji stane kompletan loot i salvage od 2 BS-a, a ako uzimate samo vrijednije onda puno vise. Ne preporucam dolazak sa skupim brodom u nulu jer tamo mozete sve kupit po razumnim cijenama - znaci doci u shatlu ili sl. Ja sam doso u BC-u. Sad tamo skuplja prasinu i hrdja u hangaru, a koristim BS koji sam tamo kupio i fitao.
7. sve ovo treba prec u rutinu tako da ne dolazi do pogreski i nepotrebnog gubljenja vremena - znaci ponavljanje redoslijeda doslovno i svaki put, a ne da nekad zaboravite u panici upalit reziste ko neki lol ili ostaviti brod u nuli neklokan (toni bez brige - nem rekel da si to ti - lol). I meni se desilo par puta da sam zaboravio upalit reziste kod rattanja, a sad zamislite kad se stvari rade u panici - znaci treba rutina. Dakle targetajte vi njega odma i uzvratite fight - upalite reziste i javljajte tocnu poziciju. Ak javljate u lokalu dovoljno je npr. "AB VI-2" i po mogucnosti ko vas napada i s cim.
8. ne pozivaju nas jos u fleet tamo (sto je po meni bezveze - skupili bi iskustvo, a bili bim im topvsko meso barem - tak i tak smo tam) pa bi bilo dobro da sami probamo ponekad uhvatit pojedinacnog crvenog tamo - dobro za vjezbu, a ima vec dosta tamo nasih da se organiziramo u manji fleet (razmislite o ovom).

i na kraju - chiki - pretostavljam da nisi lagao (iz tvojih dosadasnjih postova vidljivo je da imas znanja) o onim ratovima u kojima si sudjelovao - pa ponavljam poziv RADO bi citao tvoja opazanja i iskustva u njima

Profile  

PostPosted: Wed Jan 28, 2009 12:38 am 
Grintavac

Ehehe... dosli smo i do pravila sigurnosti dok se reta...
Prvo da napomenem da ret spawnovi nakon nekog vremena mijenjaju beltove, ili cak i nestanu...kad chainate ako niste stalno u istom beltu, taj chain moze se premjestiti, ali ce ostat u sistemu...i da, retovi redovito budu i na gateovima...
A sad o sigurnosti...
pravilo br. 1...
Uvijek, a stvarno mislim HEBENO UVIJEK imajte odvojen local sa strane... to Vam je najveci saveznik... dok se to ne promjeni, jer devovi vec neko vrijeme najavljuju promjenu local chata...
pravilo br. 2...
Cim se neki crveni (ili neutral) pojavi u localu, warp out iz belta... ne vrijedi taj ret tih novaca ako izgubite brod...(iznimka je officer ret, naravno)...ako postoji intel channel za regiju, obavezno ga pratiti, i ako vidite da je netko sara po regiji, povecat opreznost...
pravilo br. 3...
Nikad ne retati u station systemu, redovito su prenapuceni i nemoguce je imati dobar pregled locala, a pored toga uvijek su prva meta roaming gangova...znam jer sam bio u nebrojeno mnogo takvih gangova i znam sto i gdje trazimo
pravilo br. 4...
Uvijek u reting systemu napravi jedno 3-4 SS(Safe spot)... ako je moguce na reting brod stavite cloaking device, tako cete biti puno sigurniji (cim se netko pojavi u sistemu, warp to SS i cloak, nemoguce vas je pronaci ako vec od prije nemaju vas SS pa dodju na 2.5 km i uncloakaju vas)... ovo je najbolji nacin pogotovo za neiskusnije igrace, jer je trenutno nemoguce scannerom pronaci cloakani brod... najavili su promjenu, ali o tom kad se dogodi...
Ako nemate cloaking device, onda cim ste izasli iz warpa u SS warpajte u drugi... scanner vas ne moze naci ako dovoljno brzo warpate iz mjesta u mjesto... ipak mu treba neko vrijeme da obavi posao (25-30 sekundi) sto je dovoljno da vi vec budete u warpu... i ne odustajte, roaming gang ne moze dugo stati na jednom mjestu...
Safespot(SS) nebi smio biti izmedju dva celestial objekta u sistemu (sun, gates, planet, moons,itd.)...

A sto se tice onog slucaja od gore gdje je ovaj bio odmah na tebi, ako je bio u recon shipu (a najvjerojatnije jeste) warpao je do tebe cloackan, i kad je dosao blizu odclackao se, nanisanio i warp scram... i gotovo...
Naucite sto koji brod radi, recon shipovi su gadni jer mogu warpati cloackani ali su dosta krhki i lako ih je srediti...kao sto rekoh gore, vodite racuna i warpajte odmah van, jer se reta da se zaradi novac, a izgubljen brod je jak udarac i meni, a kamoli ne vama...
I jos jedna stvar... gledajte da dajete sto manje glupih i lakih killova tim gangovima sto dolaze, sto vise ubiju veca je vjerojatnost da ce se vratiti neki drugi dan... brzo se procuje gdje se mogu dobiti laki killovi..

Profile  

PostPosted: Wed Jan 28, 2009 8:58 am 
Hantravac

chiki - svaka ti dala (osim moje naravno :lol: )

sad mi je jasnije zasto je pobjegao - targeto sam ga i pustio 5 medium T2 dronsa na njega i ako je bio u tom brodu najvjerovatnije ne bi izdrzao dugo, a moj tank na BS-u je ipak dosta jak i uz armor repair mogu neko vrijeme izdrzat (pa je radije odustao)

a posto je bio sam u sistemu nije mogao racunat na pomoc svojih suigraca da me dokusure

i sigurno je bio taj recon ship jer se stvorio na meni u sekundi - isto tako je u sekundi nestao

Profile  

PostPosted: Wed Jan 28, 2009 12:02 pm 
Plahuter

Sljedeci put si dodaj Type column na overview da ne moras nagadjati koje je klase neprijateljski brod, ako vec ne mozes prepoznati po slici...
Recone je vjerovatno lako otjerati jer nisu bas za solo pvp, ali ako te napadne falcon mozes samo stajati i gledati dok te przi sa ECMom.

Profile E-mail  

PostPosted: Wed Jan 28, 2009 12:06 pm 
Hantravac

hebote kaldo - pa ti si fakat klon od zure :lol:

thx man - prva stvar veceras koju cu napravit (fakat ne prepoznajem brodove po onim kvadraticima, a dok stisnem na info ...)

Profile  

PostPosted: Wed Jan 28, 2009 1:19 pm 
Frajer

Zuraludne wrote:
Mislim da dadina iskustva + kontribucije chikija treba staviti u sabrana djela "Noobs" na glavnoj stranici.

Koliko vidim, ostaje samo da netko matematički proracuna vjerojatnost respawna
(shala mala ... )

Koji je najveći true-sec gdje će se pojaviti 1.85M BS respawn? Vjerojatnost da se to dogodi :
http://eve-search.com/thread/798423/page/1

:)

"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
--Anonymous

Profile  

Search for:
Home Page Home Page  [ 25 posts ]  Go to page
 Previous << 
1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]