[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
ELITE ALLIANCE FORUM • View topic - Pravila ponašanja u Providence regiji

ELITE ALLIANCE FORUM

EVE Online ELITE Alliance and friends forum
Home Page Home Page Home Page Home Page
  Register
Login 
View unanswered posts View active topics

Delete all board cookies

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Home Page Home Page  [ 25 posts ]  Go to page
1, 2
 >> Next 
  Print view
Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Pravila ponašanja u Providence regiji
PostPosted: Sat Jan 17, 2009 4:28 pm 
Frajer

Zabranjeno je bilo kakvo piratsko ponašanje.
Vrijedi zabrana napucavanja plavih i neutralnih igraèa.
Makro mining æe se najstrože kažnjavati.
Ne pridržavanje chaining pravila æe nakon nekoliko upozorenja uzrokovati stavljanje igraèa (ili još gore, korporacije kojoj pripada) na KOS listu.

Ovo su samo najvažnije odredbe koje stavljaju neki okvir oko pravila koja vrijede u Providencu. Novi smo tamo kao alijanca i da bi se malko bolje poèeli osjeæati kao kod kuæe moramo se dokazati da znamo poštovati pravila i da cijenimo to što nam je dopušten nesmetan boravak.

Svaka akcija obrane Providenca u kojoj sudjeluju naši èlanovi æe se zapaziti i pomoæi nam da se ostvare kratkoroèni ciljevi alijance.

Pratite "local" kanal i budite na oprezu.

Originalna pravila regije možete pronaæi ovdje:
http://www.cva-eve.org/providence.html

KOS lista je naravno na ovom linku:
http://www.cva-eve.org/kos/

"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
--Anonymous

Profile  

Post subject: Re:Pravila ponašanja u Providence regiji
PostPosted: Sun Jan 18, 2009 1:18 pm 
Hantravac

Pravila se pridrzavam ako znam sto ona znace.

npr. neznam sto znaci makro mining (premda uopce ovdje nisam majnao).

Frka se digla oko cejnanja i njegovog tumacenja - napominjem da sam svega jednom svjesno skinuo dva mala (jednog sam ostavio) i u par navrata sam ih moro poskidat jer su me webali i scramblali.

Inace na internetu sam pronasao vise pojasnjenja o skidanju malih koja su oprecna.
Neki ne dozvoljavaju skidat ijednog dok drugi tvrde da mozes poskidat sve osim jednog.

Ali ja se drzim pravila pa vise uopce ne skidam male ako ne moram. Premda sam primjetio igrace koji skidaju sve osim jednog i respawn se uredno pojavljuje (i meni se to desilo u onom jednom slucaju kada sam ih poskido).

Od velike bi pomoci bilo da neko ko barata sa kraticama da njihovo znacenje.
Za sad znam sto znaci "fof". Ostalo ne mogu pratiti jer neznam, a ne zelim smetat na lokalu sa takvim pitanjima.
Inace poceo sam javljat na citadel kad vidim crvene. (jednom sam cak zbriso - hehe - neko m ezekielu).

Isto tako nek mi neko kaze da li je protiv pravila ako rattam samo u jednom AB-u (napominjem ne skidam male vec cekam respawn).

toliko

Profile  

PostPosted: Sun Jan 18, 2009 4:19 pm 
Frajer

imaš pravo skinuti sve osim jednog crvenog štakora, osim ako su u beltu samo 3 (ili manje) npc-a niže klase (frigate/cruzer) jer u tom sluèaju belt je veæ "chainan".

U sluèaju da su u beltu samo 3 npc frigate + 2/3 cruzera imaš pravo smazat sve kako bi se pojavio jaèi spawn. I naravno u sluèaju scramb/webbanja ako misliš da æe te mrknut zbog lošeg tanka.

Ako te interesira neka kratica pitaj u ELITC kanalu :-)

"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
--Anonymous

Profile  

PostPosted: Sun Jan 18, 2009 6:38 pm 
Hantravac

thx zura

znaci vrijedi sve osim jednog - pretpostavljao sam to ali rekoh bolje da provjerim

jos jedna stvar - imo sam bas danas takav slucaj - 3 crvena iksica iste velicine ali razlicite vrijednosti bountya (bili su srednji - 2 ista + 1 vece vrijednosti, mislim da je bilo 170k, ostali su bili oko 80 k)

znaci sve ili je to vec neko cejno????

Profile  

PostPosted: Sun Jan 18, 2009 7:38 pm 
Plahuter

Ne znam ako se to radi u Providence, ali zar se ne bi inace zadnji NPC trebao ostetiti do armora kao znak da je belt chainan?

Profile E-mail  

PostPosted: Mon Jan 19, 2009 9:14 pm 
Gazda jezda

Kad je vec zapoceta tema..opet oko chainanja...

evo vam link..jednostavno sve objasnjava

postujete li samo stvari na toj slici..nitko vas nece dirati

http://www.afk-wrecking.com/index.php/Z ... NING.dhtml

NBElite - the one and only .......... necu imati s kime ostati mlad,ako svi ostarite
VIVA LA PIVA ................. IN VINO VERITAS
ylno dna eno eht - etilEBN .......... ali i nije sve tako sivo, kad imas s nekim otic na PIVO

Profile  

PostPosted: Mon Jan 19, 2009 11:06 pm 
Frajer

amen

--Anonymous

Profile  

Post subject: Re: Pravila ponašanja u Providence regiji
PostPosted: Fri Jan 23, 2009 2:10 pm 
Grintavac

Da malo pomognem...
Prvo makromajnanje je majnanje pomocu skripti za to... odnosno namjestite bota da majna, odete ca, vratite se za nekoliko sati i bogatiji ste za 100-200 miliona barem bez imalo prolivenog znoja...
A sad o chain-anju...
Proncip chaina je mehanizam igre da se NPC-retovima u beltovima salje pomoc ukoliko su napadnuti u roku 15-ak minuta... dakle, ako ostavite na zivotu nekog NPC-reta to se racuna kao je jos pod napadom i pomoc se salje u roku 15-ak minuta... i to oni NPC-retovi koje ste u tom spawnu ubili... (spawn je naziv za sve NPC-retove u jednom beltu, cine cjelinu)... dakle ako ostavite jednog reta doci ce do obnove spawna u roku 15-ak minuta (random, moze malo prije ali i malo kasnije)...
Ukoliko ubijete sve NPC-retove u beltu, doci ce do respawna, dakle pojavit ce se novi, u pravilu jaci spawn (jaci znaci bolji retovi u pogledu bountija, ali i tezi za ubiti), ali ce do respawna doci u vremenu od 30-60 minuta, sto znaci puno duze nego kod chainanja...
Ukoliko u beltu imate NPC-retove koji vas zadovoljavaju (obicno tri BS-a + bilo sto sitnije), ubijte 3 BS-a i ovo drugo ostavite... mozete i ubiti dvije od tri frigate ili cruisera, ali nije neka zarada...
Rijec dvije o NPC-retovima... generalno imate 3 vrste krizica... mali, srednji i veliki (ima jos i za haulere debeli, to su industrijski brodovi u kojima nalazite minerale)...
Mali krizic oznacava frigate i destroyere... srednji cruisere i battlecruisere, veliki Battleshipove...(sve o NPC-brodovima imate na http://eveinfo.com/npcships/)
NPC-ret BS-ovi odlaze s bountijem od 500k ISK do 1.85k ISK... to ovisi o sistemu u kojem retate...iskusniji znaju sta se gdje moze naci pa tako i postavljaju pravila za chainanje... primjer je tamo gdje ja retam... mi chainamo samo triple-BS spawnove od 1.55, 1.7 i 1.85 mill ISK bountija... dok se u pocetnickim korpovima chainaju svi triple-BS spawnovi...to je stvar dogovora...(triple-BS spawn je kad u beltu nadjete 3 battleshipa (veliki krizic) i dva-tri manja krizica... moja preporuka je da ubijate sve osim jednog malog jer ako naidjete na jednog malog NPC-reta sigurno je rijec o chainanju, dok ako ostavite tri mala moze biti i rijec o spawnu, jer postoje i spawnovi od 3 NPC-reta...

Pored toga postoje i specijalni NPC-retovi... prvo su tu hauleri...obicno su 3 industrijska broda + 3 broda zastite...
Oni u sebi nose minerale, i to ogromne kolicine... u jednom hauler spawnu se moze naci do 60-ak mil trita... sto nije mal novac... nadje se i drugih minerala, sve do onih najvrijednijih (mega, zynd) ali sve rijedje sto je mineral vrijedniji...
Ako na njih naidjete, pripazite kod teglenja tih minerala s industrijski brodom, jer u pravilu u kratkom roku 10-ak minuta se respawnaju NPC-jevi bez obzira sto ste sve pobili...
Drugi specijalni NPC-jevi su commander NPC-jevi... oni ispred imena imaju jos dodatak imenu, kod guristasa je to dread, kod serpentisa je shadow, kod blood raidera dark, itd. Oni imaju od 5 do 10 puta veci bounti nego obicno (za BS-ove zna ici do 12 mill) i znaju dati faction opremu...
Treci specijalni su officeri... svaka NPC-frakcija ima svoje... oni daju officer opremu (par komada) i faction opremu (skoro sve ostalo), te im je bounti od 16 mill do 34...
Ako treba jos nesto slobodno pitajte...

Last edited by Chiki Never on Sat Jan 24, 2009 1:49 am, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: Fri Jan 23, 2009 2:33 pm 
Frajer

Chiki Never wrote:
Da malo pomognem...

Drugi specijalni NPC-jevi su commander NPC-jevi... oni ispred imena imaju jos dodatak imenu, kod guristasa je to dread, kod serpentisa je shadow, kod blood raidera dark, itd. Oni imaju od 5 do 10 puta veci bounti nego obicno (za BS-ove zna ici do 12 mill) i znaju dati faction opremu...
Treci specijalni su officeri... svaka NPC-frakcija ima svoje... oni daju officer opremu (par komada) i faction opremu (skoro sve ostalo), te im je bounti od 16 mill do 34...
Ako treba jos nesto slobodno pitajte...

Gdje naletiš na ove commander i officer? U complexima ili se znaju pojaviti u beltu?
Kakvo je tvoje iskustvo nakon DT-a servera, da li se sav spawn resetira na najmanje vrijednosti?

Što se tiče vremena spawna... mislim da te vrijednosti idu čak do 2 sata ukoliko razbiješ cijeli spawn, a ako npr. sjediš u jednom beltu i konstantno razbijaš spawn (u iščekivanju jačeg) to vrijeme se lagano produljuje (barem prema mojem iskustvu dok sam rattao u low seku). Također, ovo ću sebi staviti u TODO listu kad si nađem prazan sistem pa da vidim do kud ide.

Ali sebe ne smatram iskusnim rattarom, tek nedavno sam počeo češće napucavat taj vid zarade.

--Anonymous

Profile  

PostPosted: Fri Jan 23, 2009 9:44 pm 
Grintavac

Zuraludne wrote:
Gdje naletiš na ove commander i officer? U complexima ili se znaju pojaviti u beltu?
Kakvo je tvoje iskustvo nakon DT-a servera, da li se sav spawn resetira na najmanje vrijednosti?

Što se tiče vremena spawna... mislim da te vrijednosti idu čak do 2 sata ukoliko razbiješ cijeli spawn, a ako npr. sjediš u jednom beltu i konstantno razbijaš spawn (u iščekivanju jačeg) to vrijeme se lagano produljuje (barem prema mojem iskustvu dok sam rattao u low seku). Također, ovo ću sebi staviti u TODO listu kad si nađem prazan sistem pa da vidim do kud ide.

Ali sebe ne smatram iskusnim rattarom, tek nedavno sam počeo češće napucavat taj vid zarade.

Za commander retove postoji veca vjerojatnost poslije DT-a da se pojave... nakon DT-a ne setiraju se svi retovi na najmanje vrijednosti vec random, s tim da je dosta veca sansa za slabije retove...dosta ljudi u brzim brodovima prolaze kroz sisteme trazeci commander retove po beltovima... dosta se isplati...
Officer retovi se pojavljuju izrazito rijetko... ja sam imao prilike srediti samo jednog, a znam dosta igraca koji igraju preko 4. godine i jos nisu vidili niti jednog... kad je u Eve uvodjeni officer spawnovi (nisu tu bili od pocetka) u nekim regijama je lagano povecana mogucnost za commander i officer spawn... to su vecinom, ako se ne varam, NPC regije, primjerice Fountain gdje mozete naci serpentis NPC-je i njihove stanice te Venal koji je cijeli pod kontrolom Guristas pirata... vjerojatno ove regije postoje za svaku pirate frakciju (Angel, Blood raider, Sansha, itd.) ali ne znam koje su, u ove dvije sam jako dugo...
Inace pojedini komadi officer opreme koji se koriste na supercapovima (mothership, titan) dostizu cijenu i preko 3 biliona pa su zato officer spawnovi izrazito vrijedni... ali ne svi... obicno oni officer spawnovi koji imaju 33.4 mill bountija...
A sto se tice vremena respawna... ne znam... obicno retam sam u sistemima koji imaju 15-ak beltova, tako da uvijek imam na sto pucati...ali je vrijeme svakako duze od 15-ak minuta kad chejnas...

Profile  

PostPosted: Fri Jan 23, 2009 11:16 pm 
Gazda jezda

tooo legendo :)

Profile  

PostPosted: Sat Jan 24, 2009 2:16 pm 
Hantravac

rekoh ja da nije sve receno o ratanju s onim ubij velke male ostavi

ima toga kolko vidim jos puno (u raznim varijacijama na temu :lol: )

Profile  

PostPosted: Sat Jan 24, 2009 3:02 pm 
Gazda jezda

je dado..istina... ali..

reci mi ti..pogledaj po svojim postovima...jesi li ti nesto napisao o necemu...

dao sam ti uputu po kojoj mozes bezbolno odraditi posao, a dalje si mogao istrazivati, ako je to za tebe poluinformacija..sorry...

drago mi je sto je chiki navratio i dao potpunije odgovore, ja naime nemam vise toliko volje objasnjavati i iskreno se nadam da ce chiki ostati ovdje i nastaviti sa svojim informativnim postovima

Profile  

PostPosted: Sun Jan 25, 2009 1:30 pm 
Hantravac

pak me spotas
al ja jos sebe smatram za nooba - i normalno je da pitam i ak mi kaj ni jasno trazim dodatne informacije
koje ti mozes ali nemoras dati

i zato posto nisam imo sve informacije - istrazivo sam

pa evo mojih zapazanja (uzmite ih sa rezervom jer premalo je vremena i iskustva u ovome):

1. ak ostajes u istom AB-u i pokokas sve osim malih (ili jednog malog) respawn se pojavljuje u istom AB-u za petnaestak minuta (brodovi koji se pojavljuju su isti po broju i bountyu) dakle ak naletis na 2-3 BS-a od po 1250k isplati se ostat u istom AB-u i periodicno ih kokat - i ak ti je slabiji DPS dok ih pokokas i posalvagas i malo se oporavis - eto respawna

2. ako se pravilno cejna sa skakanjem po beltovima nece doci do onih vrijednih itema - jer se kod respawna opet pojavljuju isti brodovi koje si pokoko prije ali u drugom AB-eu (na taj zakljucak sam dosao nakon polovicno odradjenog posla u jednom AB-u - moro sam kidat jer su se pojavili crveni i kad sam se vratio u isti AB nije bilo niceg ali zato u drugom AB-u isti postav sa onim nacetim BS-om jer sam mu skinuo armor napola pa sam ga prepozano (bio sam sam u ratanju tak da nema zabune da ga je neko drugi naceo)

3. ono jednostavno pravilo je zbog maksimiziranja profita (skidaj velke male ne diraj), ali onda zaboravite na frakcijske iteme jer ako bolje pratite vidjet cete da se uvijek pojavljuju isti (100%), ali zato treba cistit ostale slabe beltove, znaci kad se pojave mali i srednji - na ovaj nacin se moze spojit ugodno sa korisnim. Vecina igraca samo skace po beltovima i pokoka jake, a sa malima se nece zahebavat (u tom slucaju nist od frakcijskog itema). Cak je pozeljno poskidat 1 BS i male ako je bounty BS-a mali.

Profile  

PostPosted: Sun Jan 25, 2009 1:40 pm 
Hantravac

4. treba obratit paznju i kad su samo tri ista u beltu (pravilo je ne dirat ih jer vec neko cejna), ali zna se desit da je to respawn - prepoznat cete ga po tome sto su isti krizici pa cak i isti brodovi ali razliciti bounty (zato je bolje ostavljat samo jednog jer je onda sigurno cejnano jer naisao sam na respawn najmanje sa 2 broda razlicita - jedan sam u respawnu se jos nije pojavio u mom iskustvu).

5. rijetko se pojavljuje onakva postava iz pravila (3+3 u kombinaciji) pa to moze zbunit - mene je
najcesce su sve kombinacije osim te (1+2, 2+1, 3+2, 2+3) svega nekoliko puta sam naisao na kombinaciju 3+3 i to su bili mali + srednji

nastavak slijedi

Profile  

Search for:
Home Page Home Page  [ 25 posts ]  Go to page
1, 2
 >> Next 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]