[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
ELITE ALLIANCE FORUM • View topic - Uber POS guide

ELITE ALLIANCE FORUM

EVE Online ELITE Alliance and friends forum
Home Page Home Page Home Page Home Page
  Register
Login 
View unanswered posts View active topics

Delete all board cookies

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Home Page Home Page  [ 5 posts ] 
  Print view
Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Uber POS guide
PostPosted: Tue Mar 10, 2009 11:31 pm 
Frajer

Prekomplicirano da se prevodi, ali sve o POS-ovima na jednom mjestu:

http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=179069

"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
--Anonymous

Profile  

Post subject: Re: Uber POS guide
PostPosted: Wed Mar 11, 2009 12:04 am 
Frajer

Kako podesiti pristup POS-u za korištenje od članova alijance:

Primjer je napravljen za korištenje laboratorija:
Kompletan guide se može naći ovde: http://www.eveonline.com/ingameboard.asp?a=topic&threadID=588918

Inicijalno podešenje na lab modulu

Kada je lab usidren, dajte mu jedinstveno ime. Ovo je stvar osobnog ukusa i jedino olakšava upravljanje velikom količinom labova. Zatim treba otići na tab Installations na Science&Industry ekranu i izabrati lab. Držati tipku SHIFT i izabrati slotove istog tipa. Pojaviti će se tipka "Manage Assemblylines". Primjer je prikazan na slici u prilogu.

Attachment:
lab_setup.JPG

http://go-dl1.eve-files.com/media/corp/KzIg/lab_setup.JPG

Pojaviti će se prozor sa nekoliko polja:
* Trošak za instaliranje posla, trošak po satu
* Popust za dobar standing/Poskupljenje za los standing = stand od corpa vlasnika POS-a prema corpu koji pokrece posao * unesena vrijednost * 1%. Članovi korpa imaju vrijednost standinga 10,0.
* Standing/security level opcije - ako želite, moguće je podesiti da određeni korpovi u alijanci nemaju pristup POS instalacijama. Koristi se 'Allow by security range' opcijom.
* Restriction masks - tu se podešava da li određenoj instalaciji mogu pristupiti corp, aliance članovi ili već prema standingu.

Napomena: Ovo se podešava posebno za svaki lab i za svaki tip slota unutar jednog lab-a.

Kako sad članovi alijance mogu pristupiti labu, kad je ovo gore podešeno?

Korp koji je član alijance treba rentat ured u istom sistemu u kojem je POS (znači u stanici ili outpostu). Svoje BPO trebaju držati u svojem corp hangaru. Tada mogu pokrenuti posao "na udaljenost". Moguće je izvoditi samo poslove za koje ne treba materijal za istraživanje.

Vlasnik tornja na ovaj način nema mogućnosti da "mazne" BP od članova alijance, mislim da se čak ni ne može vidjeti koji se BP-ovi istražuju.

Što treba imati od skilova član alijance za pristup labu vlasnika POS-a?

Potrebno je skilat Scientific networking barem na razinu 1.
Ako je potreban materijal, mora biti u odgovarajućoj diviziji corp hangara, u labu gdje se izvršava istraživanje (op.a. ovaj dio mi nije jasan dok se ne proba uživo).
Čini se da ako je BP u stanici u hangaru "Other", onda sav materijal treba biti u labu na POS-u u hangaru pod imenom "Other". Ako su hangari različiti (npr. materijal u labu je pod "Equipment") onda u trenutku kada se kreira posao, kao Input treba staviti "Equipment". Također, ovo će generirati poruku sa greškom, ali izgleda da će bez obzira na to stvar raditi.

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
--Anonymous

Profile  

PostPosted: Wed Mar 11, 2009 12:21 am 
Frajer

Da li isti princip radi i kod proizvodnje?

Da, ali samo za članove korporacije. Stvar se podešava na isti način kao i za lab, za pokretanje posla vrijede ista pravila.

Skil koji je potreban: Supply Chain Managment, a članovi koji misle pokretat poslove proizvodnje na POS-u trebaju imati role 'Factory Manager' i 'Rent Factory Slot'.

--Anonymous

Profile  

PostPosted: Wed Mar 11, 2009 10:18 am 
Gazda jezda

bljuv...

ne za tebe Zura.. ti si posao obavio cist fino... i sto je najgore, ja to sve vec znam...Nadao sam se da si prokljuvio nesto drugo, bas na samom POSu. Znaci, jedino nam preostaje rentanje slotova. Onda cemo napraviti POSeve za walkow i ostale u Vezili. Pa bih mogao iz stanice rentati slotove... no ..cini mi se.. da u vezili nema offica za iznajmiti :|

Opet se dovodi pojednostavljanje stvari, svi u jedan corp. Znamo svi da to znaci vjerojatno ponovno svadjanje i raspadanje.. Dakle, ideja smrdi..
OK..Walkow ce napraviti svoj POS, Ja cu im isplatiti njihov caldari medium POS i vratiti ostalu opremu sto su mi dali. Ostalima iz Alliance cu vratiti novac koji su ulozili, dakle po 250 milja Akademiji i Zagreb Knightsima. Ako ima jos netko tko se osjeca zakinut ovim zakljuckom, neka pise ovdje.

Obrazlozenje:
Napravljena su dva POSa. Buduci da sam ih ja postavljao, pristup imaju clanovi ELITE Corpa. Walkow zeli pristup POSovim, razumljivo. Ne znamo/ne mozemo/nemoguce je da clanovim alliance imaju pristup POSU, ma koliko mi to htjeli. Ispravna stvar je da si Walkow napravi POS, ali solo , kao sto smo si i mi, ELITE Corp, napravili. To ne znaci da im necemo pomoci, vec znaci da si ga postavljaju i odrzavaju sami. Moj prijedlog je bio da se walkowci pridruze ELITE Corpu ili da radimo novi POS, njihov izbor je bio novi POS. Bilo kako bilo, nove POSEve i trebamo raditi. Postojeci POSevi imaju moona hravesting i refining, dok nemaju proizvodnju. Morat cemo napraviti jos POSova da bi mogli postaviti proizvodne module. U prvu fazu postavljanja POSova, Walkow je stavio na raspolaganje Caldari medium tower, corp hangar array i dva laba. Buduci da oni nemaju direktne koristi od toga, razumljivo je da im vratim opremu i isplatim caldari medium tower (da ne bi morao sve rusiti da im ga vratim).
Akademija je dala novac za projekt ali, na zalost ni oni nemogu pristupiti POSovima, ni u jednom slucaju, osim sto se mogu sakriti u FF. Nemaju koristi od ulozenog, osim na nivou alliance, no kako svi gledaju samo svoju korist, a kao ja upravljam alliancom, pa je korist od nje moja korist, realno je da im vratim ulozeno.
Zagreb Knights nemaju interesa za POSeve, a ni nemaju pristup istima, osim pristup u FF, fer je da im vratim novac.

Projekt Khanid vise nije projekt saveza, nego projekt ELITE Corpa. Svi koji mogu i zele, mogu se uslepati solo. Dobit ce pomoc u savjetima i radu (koliko mogu), ostalo se moraju snalaziti sami. Pri tome mislim na nacin na koji radi Walkow. Postavljanje svog POSa i vodjenje POSa za svoj racun.

Projekt Anshar je trenutno obustavljen. Ruda se i dalje nastavlja skupljati. Projekt ce se nastaviti vrlo brzo, samo da ja pohvatam konce. Dva projekta voditi istovremeno je tesko, jos ako to cinim sam, to je moja glupost onda.

Nadam se da ce ovo smiriti tenzije.

NBElite - the one and only .......... necu imati s kime ostati mlad,ako svi ostarite
VIVA LA PIVA ................. IN VINO VERITAS
ylno dna eno eht - etilEBN .......... ali i nije sve tako sivo, kad imas s nekim otic na PIVO

Profile  

PostPosted: Wed Mar 11, 2009 10:41 am 
Gazda jezda

kopiraj gornji post na mjesto gdje mu je primjereno i ne brisi ga odavde

NBElite - the one and only .......... necu imati s kime ostati mlad,ako svi ostarite
VIVA LA PIVA ................. IN VINO VERITAS
ylno dna eno eht - etilEBN .......... ali i nije sve tako sivo, kad imas s nekim otic na PIVO

Profile  

Search for:
Home Page Home Page  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]