|
| Author |
Message |
pretaanluxis
|
Post subject: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Thu Mar 12, 2009 8:36 am |
|
| smutljo |
Joined: Mon Feb 02, 2009 1:28 pm Posts: 11 Location: .... |
|
|
Kao sto neki znaju, pokusavao sam jucer nac WH (worm hole) i uspio nac dva. Nakon skeniranja nekih 45min (imam ukupno 2.5m SP a skilovi su mi vecinom industrial) u Blameston 1.0 sistemu nasao sam Wormhole v283 i Kazo se pridruzio u expediciji, usli smo sa fregatama i zavrsili u roj-bo 0.0 sistemu na drugoj stana eve. Nakon susreta sa BSom u AB djentlmentski smo se povukli nazad u 1.0 Sljedeci WH(uskoro se trebao zatvorit a masa koja "je prosla" je bila zanemariva, vjerojatno nitko) koji sam nasao isto u Blamestone, na moje veselje vodio je u unknown Uletio sam sa fregatom, local chanela uopce nema, shield mi je odmah pao za 30%, s vremenom se regenao, unutra 8 planeta i hrpa moonova, niti jedan AB, na owerview sa WH vidi samo kad si kod nje dalje u sistemu je vise nama, tako da je obavezno napravit BM Ocekivao sam topli docek  od Sleepera ali se nisu pojavili, smrc. Krenuo sam sa skeniranjem i uspio dobiti lock odmah na nekakav "premmeter hangar", kasnije se ispostavilo da je tamo BS i dva manja broda. Drugi lock nakon malo duzeg skena je bila anomalija "perimeter resaervir" za koju se ispostavilo da je gas Cloud "Fullerite" na marketu nema ni ponude ni potraznje ali postoji skil za gas mining nema tako da od toga nis. Sleeperi se nisu pojavili tjekom boravka u WSu nekih pola sata pa sam worpao na 100k od hangar uglavno sve izgleda kao u DED kompleksu bila su tri gore navedena broda, mozda i vise ali se nisam usudio pric. Uglavnom na WH nema brojcanih podataka o masi koja moze proc i o vremenu za koliko ce se urusit, pise samo u koji ces ide znaci low sec za 0.0 i unknown za WS(worm space) Na brodu treba imat najmanje 4 sonde, mogu bit vani sat i par min i mogu se ponovo pozvat nazad nakon upotrebe Detalji o Fulleritu "Fullerite is the solid-state manifestation of fullerene molecules and can be found naturally occurring within interstellar gas clouds. Fullerites are coveted for the unique structural properties that make them some of the most useful materials known to humankind. Fullerene-based technology has applications in electronics, propulsion and engineering as well as the construction of ultra-hard metal alloys and heat-resistant weapons systems. Because of the near-identical processes involved in crystal formation, fullerite clouds are acquired using the same, pre-existing gas harvester technology that has supplied booster manufacturers with their own cloud materials. " 
|
|
| Top |
|
 |
Zuraludne
|
Post subject: Re: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Thu Mar 12, 2009 9:47 am |
|
 |
| Frajer |
|
|
Interesantno... To bi značilo da tih rupa ima stvarno puno. Jedva čekam isprobati novi način skeniranja. A kad ste već bili u fregatama, pa što niste probali zakucati to smeće od "spavača"?  frka aa?
"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders." --Anonymous
|
|
| Top |
|
 |
Kazimir
|
Post subject: Re: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Thu Mar 12, 2009 2:10 pm |
|
 |
| Hantravac |
|
|
|
Zura, što misliš kako bi završile 2 noob fregate da nas je netko poželio pozdraviti u 0.0? Mogu reći da smo imali sreću, jer dok sam stajao pored WH u 0.0 pored su prošla 2 igrača. Valjda je i njima bilo zanimljivije istraživati WH nego me napucati.
|
|
| Top |
|
 |
Kaldo
|
Post subject: Re: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Thu Mar 12, 2009 3:03 pm |
|
 |
| Plahuter |
|
|
Ipak nema locala, jej Nisam znao da neke wormholes samo vode u drugi sistem, mislio sam da sve vode odmah u w-space.. pretpostavljam da je i to dobra stvar. U svakom slucaju, hrabar pothvat, cestitam na skeniranju.. ali za vece borbe unutar wspacea bi ipak trebao veci fleet sa jacim (skupljim) brodovima i fitovima, sa frigatama bi bilo samoubojstvo napasti vecu grupu
|
|
| Top |
|
 |
nbelite
|
Post subject: Re: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Thu Mar 12, 2009 4:23 pm |
|
 |
| Gazda jezda |
Joined: Mon Nov 26, 2007 8:22 pm Posts: 986 Location: Zagreb |
|
|
|
very interesting...
ajmo deca u brodovlje ..ali cijela ekipa..
NBElite - the one and only .......... necu imati s kime ostati mlad,ako svi ostarite VIVA LA PIVA ................. IN VINO VERITAS ylno dna eno eht - etilEBN .......... ali i nije sve tako sivo, kad imas s nekim otic na PIVO
|
|
| Top |
|
 |
nbelite
|
Post subject: Re: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Thu Mar 12, 2009 4:37 pm |
|
 |
| Gazda jezda |
|
|
|
jedan za skeniranje...
barem 4 BSa
brodovi za support..
neki hauler
'nakoo..iz glaave
NBElite - the one and only .......... necu imati s kime ostati mlad,ako svi ostarite VIVA LA PIVA ................. IN VINO VERITAS ylno dna eno eht - etilEBN .......... ali i nije sve tako sivo, kad imas s nekim otic na PIVO
|
|
| Top |
|
 |
ot0_m0t0
|
Post subject: Re: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Thu Mar 12, 2009 4:40 pm |
|
 |
| Plahuter |
|
|
|
| Top |
|
 |
Kaldo
|
Post subject: Re: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Thu Mar 12, 2009 5:53 pm |
|
 |
| Plahuter |
|
|
|
Treba vise od jedne osobe sa skenerom, jer njih sleeperi prvi ciljaju.. i nek se dogodi neka nesreca i cijeli je fleet sa svojom robom zatocen u wormholeu... Support takodjer treba paziti, mozda bi bilo najbolje da idemo onaj spider tanking za koji sam cuo... svaki clan fleeta ima po jedan remote repair u high slotu, i kad vide da je netko u fleetu pod napadom, lockas allya i svi ga repairaju. Ne znam ako bi to funkcioniralo ali je opet bolje nego da idemo neorganizirano, kao u neku misiju, svatko svoje...
|
|
| Top |
|
 |
Zuraludne
|
Post subject: Re: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Thu Mar 12, 2009 6:27 pm |
|
 |
| Frajer |
|
|
Remote rep treba skilat.. a nigdje ne piše da ne možete imati scanner probe na BS-u 
"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders." --Anonymous
|
|
| Top |
|
 |
pretaanluxis
|
Post subject: Re: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Fri Mar 13, 2009 8:29 am |
|
| smutljo |
|
|
Racunajte da treba oko 20min(bar meni) da nadjem WH, s time da u WSu SVE se nalazi skeniranjemt ako da anomalija ima u sistemu 10-20kom, tek nakon par skenova se "moze" razlucit koji bi "mogli" biti WH, a koji su ostalo tip gas clods ili slepperi. Treba napravit ekspediciju u WS sa vise skenera i vidjet sto ima i na koji nacin raspoznati WH od ostalih stvari, tako da se ubuduce ako(a ostat cemo) zaglavimo u WS da znamo na koji najbrzi nacin pobjec van. Cini mi se da je dosta sigurno oko planeta za safe spot. Uglavnom kad ulovim vremena bacam se u exploring  Da li ima netko u alijanci sa skilovima i iskustvom u skeniranju od prije da pojasni neke stvari ili da se sam uputi u potragu za WH, posto ce vjerojatno to brze odraditi nego ja
Last edited by pretaanluxis on Fri Mar 13, 2009 2:19 pm, edited 1 time in total.
|
|
| Top |
|
 |
Kazimir
|
Post subject: Re: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Fri Mar 13, 2009 1:48 pm |
|
 |
| Hantravac |
|
|
|
Čitah na službenom eve forumu o vapajima onih koji su zaglavili u WH, i zluradom ismijavanju od strane drugih zbog pogreške da se u WH uđe bez launchera i proba na svakom brodu. Također sam vidio log koji je NB dao o vatrenoj moći stanovnika WS-a. Postavljam retoričko pitanje, da li svi skupa u nečemu griješimo kad je u pitanju WS? Očito je da su brodovi s kojima se tamo odlazi relativno slabi u odnosu na protivnike, a ako svaki mora potrošiti dragocjeni high slot za probe launcher, postaje još slabiji u smislu vatrene moći. Zbog limitirane mase koja može proći kroz WH, limitirana je i veličina flote koja se može uputiti tamo. Dakle, da li je jedini način direktna konfrotacija sa tamošnjim snagama, ili se do blue printova i nekih itema možda može doći na neki drugi način? Poput misija, u kojima neke strukture znaju kriti lot, možda se i u WS na sličan način može doći do nekih stvari, pa sistemom "zdipi i zbriši" izbjeći vrlo teške okršaje s "domorocima".
Ovo shvatite samo kao glasno razmišljanje, jer mi se do sada sve skupa čini kao nemoguća misija.
|
|
| Top |
|
 |
nbelite
|
Post subject: Re: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Fri Mar 13, 2009 4:09 pm |
|
 |
| Gazda jezda |
|
|
|
Vidim da ste jako zainteresirani , no moram vam objaviti da se manite corava posla. Naime, nas dvojca "veterana" Jagtor iz prijateljskog corpa i alliance Out of control, inace jedan od mojih uzora svojedbno, i moja malenkost smo usli u okrsaj sa sleeperima i zamalo izvukli deblji kraj...djelomicno opisano u postu. Istog dana, kasnije, pokusaj je ponovljen sa 3 BSa, Toni, Ollie i opet moja malenkost. Upali smo medju njih, no nitko od nas nije uspio istankati sleepere i ako sam ovog puta ima reziste dignute iznat 80% na tri od 4 rezista. Djelomicno zbog Tonijeve zurbe, djelomicno zbog mojeg nepovjerenja u ishod i mogucnost naseg udara na zahebane sleeper, povlacili smo se par puta. Na kraju je zavrsilo tako da su Ollie i Toni ostali zarobljeni u wormholu, tj u sistemu iza wormhola.
Nemoram vam dalje objasnjavati koliko je potrebno tocno specijalizirati svaki pojedini brod i kako ekipa mora biti kompaktna. Nema pojedinaca. Svi moraju biti kao jedno tijelo, samo se tako sleeperi mogu pobjediti.
U posjedu sam nekoliko T3 componenti iz gore opisanog (prve runde) slucaja. Nadalje ne mislim odlaziti unutra nespreman.
Trazenje wormhola nije tesko, ali zahtjeva koncentraciju i odredjenu dozu skillova. Otkrice podrucja i nije neki problem, no problem je odrediti tocnu poziciju. Nakon sirog skaniranja, vrlo se jednostavno nadje podrucje rupe i to u obliku elipse na spoju djelovanja dvije probe. ili tocke na podrucju djelovanja tri probe...daljnje suzavanje podrucja obicno dovodi do potpunog gubitka signala. Ukoliko se mislite baviti time, preporucam da se ne stedi na skillovima.
toliko za sad
|
|
| Top |
|
 |
pretaanluxis
|
Post subject: Re: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Sat Mar 14, 2009 9:34 am |
|
| smutljo |
|
|
Jucerje bilo zanimljivo, uspio sam blesavo zaglaviti u ws u , kad sam usao nisam naparavio BM na wh  , HVALA Otu sto me spasio Proveo sam jedno 4 sata u ws-u, uglavnom od sleepera ste sigurni ako ne idete na njih, znaci majnanje i gas harvesting prolaze gotovo sigurni, Nema klasicnih AB ova, asteroidi i gas cloudovi se nalaze po nekip pocketima, znaci nisu uz planete, vec su razbacani po solar sistemu. Sve ama bas sve se nalazi skeniranjem. Oto i ja smo nasli tri WH u ws sve su vodile u HigSec, s time da se jedna kasnije raspala, sad da li je bila slucajnost ili ne sva tri WH su bili oko unutarnjih paneta nekih 5AU od zvjezde Asterodidi su nikakvi nema smisla majnat, bolja i vise rude je u higsec, jedino sto ima novih gascloudova koja je isplativost tog harvesting to ce vrijeme pokazat. Sleeperi ne napadaju na 100k udaljenosti, mene su lockali na 80k ali sam uspio zbrisat u Imicusu  Local kanal ne postoji... Za sada ja nevidim isplativost ulaska u ws, mozda radi gasa ili ako neko ima muda napucavat se sa sleperima  ) sve sto nije u pocketu sa sleeperima je po mojoj procjeni sigurno niti jedan se nije spawnao u pocetima sa rudom odnosno gascloudom dok sam bio unutra a bio sam duuugo.. Isplatilo bi se MOZDA majnanje kroz wh koji vodi iz high seca u nulu i uz jaku pratnu jer svi znamo koja je ruda tamo, a blizu i brzo smo na sigurnom, jedino je jako velika opasnost od urusavanja WH skeniranje raditi sa bar 4 sonde posto sa 3 nemozes naci gotovo nista 100%, jednostavno stvar 3D
|
|
| Top |
|
 |
Kaldo
|
Post subject: Re: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Sat Mar 14, 2009 1:49 pm |
|
 |
| Plahuter |
|
|
|
Sve sto se moze skenirati se nalazi unutar 5AU od planeta, to ti pise i u vodicima. Majnanje ne znam koliko se isplati, ali trebalo bi biti novih materijala i rude za proizvodnju t3 brodova, a to se vjerovatno isplati jer je potraznja ogromna. A farmanje sleepera je posao za koji treba biti organiziraniji i u vecem broju nego sto bi mi isli... par BSova nije dovoljno, jer w-space nije napravljen tako da ga bilo tko moze ocistiti. Kao sto je vec spomenuto, u WS idu fleetovi sa desecima bsova i mothershipovima, sa posebnim taktikama sa droneovima itd... a ne tek tako randomway
|
|
| Top |
|
 |
ot0_m0t0
|
Post subject: Re: Iskustvo malog Perice sa rupama u svemiru :) Posted: Sat Mar 14, 2009 3:24 pm |
|
 |
| Plahuter |
|
|
|
Osim sta cu stavit post sa slikicama iz jucerasnjeg iskustva, da se nadovezem samo sa par napomena:
Rupa koja se pronadje u High secu VJEROVATNO vodi u lagani sleeper sistem, rupa u nuli vodi u Najtezi sleeper sistem. Mi smo jucer vidli par fregatica i jednog veceg, valjda ko cruiser, mase rukicama lik.
Exploration siteovi se uvijek spavnaju 4 au od planeta.
Nisam siguran Pret, ali da smo poceli cuclat onaj gas cloud mislim da bi dosli sleeperi. Ovak smo samo sjedili pa je bio mir. Iskreno ona 4 koje smo nasli.... njih bi ziher nas corp mogo dotucij ipak je rupa nadjena u high 1.0 sistemu.
|
|
| Top |
|
 |
|
|