[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
ELITE ALLIANCE FORUM • View topic - rattanje

ELITE ALLIANCE FORUM

EVE Online ELITE Alliance and friends forum
Home Page Home Page Home Page Home Page
  Register
Login 
View unanswered posts View active topics

Delete all board cookies

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Home Page Home Page  [ 11 posts ] 
  Print view
Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: rattanje
PostPosted: Thu Jan 15, 2009 3:05 pm 
Hantravac

eh

preselio se kod ekipe u 0.0
i poceo ratat

neke upute sam procito ali one nisu bas user friendly i naravno nasto nesporazum

kuzim da treba ubijat velke crvene iksice radi respawna, a male ne dirat
pito o tome nenu, a on poslovicno srdacan odgovorio mi - polovicno

ja - "neno - sroko sam BS-ove, mali rokaju po meni"
neno - "pravi se glup i ne reagiraj"

nakon 15 min - ja - "neno - ovi jos po meni rokaju"
neno - "ko?"
ja - "pa mali"
neno - "pa jel ti te mene zahebavas"
ja - "ne - kaj da radim"
neno - "pa idi dalje i rataj"

e sad koliko sam do sad shvatio - ak ubijes sve, onda je respawn tek za 2 sata, a ako ostavis male onda je respawn za ???????? vremena.

ja ceko ko zadnji bedak respawn a njega nikak docekat

PITANJA:
1. za koliko se pojavi respawn ako ostavis male?
2. ak su 3 mala - jel smijes 2 skinit i ostavit jednog ili nesmes dirat nijednog?
3. ak su samo mali i srednji (uputa je poskidat radi boljeg respawna) da li i tu vrijedi onda 2 sata za respawn?
4. u jednom AB su me webali i scramb. pa sam moro ih poskidat - ubuduce, da li da poskidam sve ili samo one koji me webaju i scram. da mogu pobjec?

eto toliko - cist malko pojasnjenje trebam :)

Profile  

Post subject: Re:rattanje
PostPosted: Thu Jan 15, 2009 3:20 pm 
Plahuter

Ja ne razumijem u cemu je problem.. kao prvo, ima negdje guide na forumu.. kao drugo, ima ih tisuce ovdje.

Cijela mudrost je da se u jednom belt spawnu ostavi najslabiji neprijatelj, tj da se njega samo tanka... ako je scramble, onda se toga skide i ostavlja sljedeceg jaceg.

Znaci, u beltu ima X frigata, Y cruisera i Z bsova... skines sve Y i Z, i ubijes X-1 (iks minus jedna) frigata. gg

evo jos jedan guide koji sam nasao u 15 sec guglanja http://mmostrategyguides.com/eve_online ... guide.html

P.S. Ako ih se sve ubije ,trebat ce sati da se ponovno stvori spawn... ako se uvijek ostavi jedan enemy i belt konstantno chaina, sve ce se brze i brze spawnati ali u pocetku moze biti potrebno i do sat vremena za nove enemye. tako barem pise u ovom guideu na kojeg ima link, nisam siguran ako su to mjenjali jer nisam cuo toliko o tome, znam samo osnove.

Profile E-mail  

PostPosted: Thu Jan 15, 2009 3:57 pm 
Hantravac

E Kaldo

ti ne razumijes - ni ja nisam razumio - pa ipak sad znam vise

bilo je receno male ne diraj - ali ispada da smijes i male, ali moras ostavit bar jednog (ja sam ostavljo sve male)

i respawn (vidljivo iz tvog linka) je od 5 min do 1 sat - to isto nisam znao

pise da je ako ostanes, svaki slijedeci respawn brzi od prethodnog

moj zakljucak - ostati u beltu - pokokat sve osim jednog najslabijeg i cekat (u pocetku ce cekanje bit dugo, ali zato kasnije sve krace)

vecina skace od AB-a do AB-a, ali po ovom bolje je ostat u istom AB-eu

thx man

Profile  

PostPosted: Thu Jan 15, 2009 4:39 pm 
Plahuter

Da, ali sad opet nisam siguran ako se to sve brze respawna ovisno ako cekas u beltu ili mozes za to vrijeme i ici po drugima, jer mi je nekako glupo stajat sat vremena na jednom mjestu i cekat da se pojavi enemy, i onda opet isponova

Profile E-mail  

PostPosted: Fri Jan 16, 2009 1:38 am 
Frajer

preporuèujem skakanje od belta do belta.. najbrže æeš doæi do love.. a ne moraš èekat ništa. Obièno je veæ novi respawn tamo ili moraš prièekati samo malko.. a sa svakim respawnom npc nosi više para.. kad neko prekine chain, dolazi do resetiranja.. i zato se takvi "killeri" najèešæe kažnjavaju izgonom iz regije.. pogotovo ako ih se više puta upozori.

U odreðenim sluèajevima se namjerno pobije cijeli spawn ako nisu dovoljno veliki (npr. spawn firgata i cruzera), jer želimo barem 1-2 BS-a unutra

"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
--Anonymous

Profile  

PostPosted: Fri Jan 16, 2009 1:39 am 
Frajer

btw.. ja ubijam samo BS-ove. ostale niti ne dirnem

"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
--Anonymous

Profile  

PostPosted: Fri Jan 16, 2009 9:20 am 
Hantravac

Do ovog nacina ratanja se po prici ostalih doslo iskustveno (ubij velke, a male ne diraj).
I ljudi po logici slijede odredjeni obrazac i ne dovode njegovu smislenost u pitanje.

Naravno i ja sam tako radio, ali mi vrag nije dao mira da probam i malko drugacije.
Doduse jos je premali uzorak da bi se donio kakav valjani zakljucak.

Jucer sam prvi put pokoko i male sve osim jednog i ostao u istom beltu. Periodicno nakon 10-15 min se pojavljivao isti BS kojeg sam prije sroko (i ostajao je onaj jedan mali).

BS je bio bounty od 650 k i uvijek se pojavljivao od 650 k. (to sam radio na pocetku veceri od 17 do 18:30. Onda sam promijenio taktiku i poceo skakat po beltovima sve do ponoci. U sistemu u kojem sam bio gotovo uvijek su se u istima AB-ima pojavljivali isti BS-ovi po vrijednosti u bountyu. Napominjem da sam skinuo 2 mala na pocetku veceri i dalje male nisam dirao. Bila je kombinacija od 2 BS-a sa po 500 k bounty, zatim onaj AB sa BS-om od 650 k i jedan sa 900 k.

Danas cu probat jos nest pa cu vidjet kako ce se to odrazit na pricu.

btw - skuzio sam dosad da pravila u EVE nisu bas tak cvrsto zacementirana da ne bi vrijedilo i malo eksperimentirat. zao mi je samo sto nisam bio temeljitiji i biljezio vrijeme respawna BS-a kad sam bio u istom AB-eu. Ovak subjektivno mi se ucinilo da se pojavljuju sve cesce, al nisam siguran.

Profile  

PostPosted: Fri Jan 16, 2009 4:24 pm 
Frajer

ja sam to gledao ovako: imam sat-dva vremena u EVE i ne da mi se èekati sat (ili bilo koliko) vremena na prvi respawn. idem projuriti kroz sve AB-ove i pokokat sve velike.. za sistem od 20 beltova to je oko pola sata .. mozda malko vise. Proðem ga par puta i to mi dosta.

Ako ti se da experimentirati, zabilježi pa nam javi.. mada, ako naletiš na sistem bez drugih "ratara", preporuèujem da kružiš..

--Anonymous

Profile  

PostPosted: Fri Jan 16, 2009 6:35 pm 
Plahuter

Od kad je ovaj topic otvoren sam proguglao dosta stranica i cijeli eve forum da vidim sto je tu tocno, i dosao sam do nekoliko stvari koje nisu do sad spomenute,ili ih barem ja nisam cuo. Moguce je da sam nesto krivo shvatio,slobodno me ispravite ali valjda ce barem dio moci pomoci ostalima...
Ubijanje NPCova se dijeli na dvije vrste:
1. Chaining
2. Farming

Chainanje je neprestano ubijanje BSova u beltu da bi se zaradjivalo na bountyu. Kada dodje najjaci spawn od 1.65 mil ( 3 BSa po 550k valjda, nisam siguran za brojke), tada se belt ne ubija cijeli nego samo bsovi, a support se ostavlja... Ipak, nigdje ne pise da se ne smije ubiti niti jednog, cak sam naisao negdje gdje igrac kaze da uvijek sredi svih osim jedne frigate koju se ozlijedi do armora, tako da ostali koji dodju znaju da je belt chainan, a ne farman( o tome kasnije)
Takodjer, chainaju se samo spawnovi od 3 BSa.

To je iz sljedeceg razloga: svi spawnovi u beltovima napreduju kako se ciste.. znaci pocne na frigati, kada ih se svih ubije sljedeci spawn ce biti jos jaci, npr cruiseri.. kad se njih ocisti ( svih ! ) sljedeci spawn opet bude veci level, tj mozda BCovi
Pa onda 1 BS, 2, 3 ...
To se naziva farmanje.
2. Cilj farmanja nije bounty nego faction / officer drop, koji padaju samo iz zadnjeg levela spawna u beltu, znaci 3 BSa. Kada se jednom taj ciklus leveliranja belta odradi, tj kada se ubiju BSovi spawn se resetira i pocinje isponova, ali je stvar da se u tom zadnjem levelu spawna pojavljuju faction BSovi koji imaju te rijetke dropove.
Ti faction BSovi se ne mogu chainati, tako da nakon sto se oni pojave belt se resetira i sve pocinje isponova.

U svakom slucaju, ako je belt los, treba ga isfarmati do 3 obicna BSa kojima je max reward 1.75 mil, i onda njih chainati da se sto brze respawnaju iste vrijednosti... Ako se farma, onda ih se samo nastavi ubijati, ali je spawn puno sporiji.. ali je zato i sansa za faction drop veca.
Takodjer, nisam siguran ali cini mi se da je negdje pisalo da se ovo vise istina za true low-sec, tj veca je sansa da tamo dropaju faction itemi nego u nuli.

Tako da, postoji razlika izmedju chain i farm the belt... chainanje je nekako stabilniji izvor zarade ali kod farmanja postoji sansa za dobrim dropovima, to je opet kocka... U nuli je uobicajeno chainanje i zabranjeno je potpuno izfarmati belt, i tko kod se o to oglusi moze biti kaznjen, ili njegova corporacija, jer unistava dio prihoda alijansa u tom prostoru.

Profile E-mail  

Post subject: Re: rattanje
PostPosted: Fri Jan 23, 2009 2:28 pm 
Grintavac

Da se ne ponavljam...
http://www.afk-wrecking.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=1079
I najbolji je spawn 3x1.85 mill BS-ovi... a kad se oni ubiju nema garancije da ce doci faction spawn... to je sve na random bazi...
Svaki system ima svoj sec status (od 1.0 do 0.0), to svi znaju, ali ono sto mozda ne znate je da svaki 0.0 sys ima ono sto se zove pravi sec status, koji opet ide od 0.0 do 1.0...
Da ponovim... svaki 0.0 sys ima svoj pravi sec status, koji ide od 0.0 do 1.0... o pravom sec statusu ovisi kakve rude i kakve NPC-retove mozete naci... samo u onim 0.0 sistemima koji imaju pravi sec status blizu 1.0 mozete naci BS spawnove od 1.85 mill ISK bountija te najvrijednije rude...(mapa u PDF-formatu s stvarnim sec statusima http://www.ombeve.co.uk/Eve_Regions.pdf)
Tamo u pravilu su i cesci faction, hauler i officer spawns...

Profile  

Post subject: Re: rattanje
PostPosted: Fri Jan 23, 2009 11:12 pm 
Gazda jezda

tnx :)

sve je to citano..ali eto ovdje nije napisano

Profile  

Search for:
Home Page Home Page  [ 11 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]