[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
ELITE ALLIANCE FORUM • View topic - postoji li tool za..

ELITE ALLIANCE FORUM

EVE Online ELITE Alliance and friends forum
Home Page Home Page Home Page Home Page
  Register
Login 
View unanswered posts View active topics

Delete all board cookies

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Home Page Home Page  [ 6 posts ] 
  Print view
Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: postoji li tool za..
PostPosted: Thu Sep 11, 2008 12:14 pm 
smutljo

kao novice imam puno pitanja, pa da krenem s jednim :)

da li postoji kakav tool koji bi dao odgovor na slijedece pitanje, te da u tom slucaju netrebam prelistavati cijelu item database ili skilove, stavku po stavku da to otkrijes, jar za sada jos neznam sto cemu sluzi

ukoliko zelis povecati neki atribut nekog oruzja, ili neke druge stvari, potrebno je da dignes te i te skilove ili da ugradis te i te komponente na brod, te ti se u tom slucaju to mijenja sa toga na to

npr: povecavanje brzine ispucavanja launchera misslea, koji skilovi na to utjecu, ili koje dodatne komponente

tnx unaprijed

Profile  

Post subject: Re:postoji li tool za..
PostPosted: Thu Sep 11, 2008 1:01 pm 
Gazda jezda

..ehmm...sad sam na DT..ali ovako imas par skilova za to i modul za to ..a i riggove

probat cu iz glave

Skill je: rapid launch, a daje ti 3% po levelu skilla

module ti je: ballistic control, ne znam napamet koliko ti daje..ali dje i na damage i na fire rate, it imas i po frakcijama..i td..pogledaj info od modula.

Rigg je; koliko se sjecam, bay loading accelerator i ne sjecam se koliko ti daje..ali i to mozes pogledati u info...

nadam se da ti je odgovor pomogao..ukoliko nije: prosirit cemo ga

NBElite - the one and only .......... necu imati s kime ostati mlad,ako svi ostarite
VIVA LA PIVA ................. IN VINO VERITAS
ylno dna eno eht - etilEBN .......... ali i nije sve tako sivo, kad imas s nekim otic na PIVO

Profile  

PostPosted: Thu Sep 11, 2008 2:00 pm 
Frajer

Malko da proširim:
Tool-ovi: dva najvažnija toola za svakog EVE-oljupca: EVE fit tool i EVEMon. Kako ta dva toola iskoristiti da ti daju informacije o tvom pitanju:
- U EVEmon imaš item browser gdje možeš pogledati kakve svaki item ima atribute i koji su ti zahtjevi na skilove (dakle, da li uopæe možeš taj item koristiti)
- U EVEmon izabereš brod koji želiš voziti i stisneš pokraj slièice broda link: Battleclinic loadouts i vidiš/iskoristiš najbolje ocjenjene fitove za svoj novi fit
- U EVEfit toolu kreiraš brod i na njega nabaciš svu opremu koju želiš koristiti, tool te obavijesti koji još skilovi ti fale da to možeš uopæe voziti, možeš ruèno mijenjati level svakog skila koji djeluju za svaki pojedini item i vidjeti toèno kako djeluje (poveæanje štete, armor repair, poveæanje rezista, brzina punjenja štitova itd)

Što se tièe "jednostavne" varijante u stilu da ti izabereš gun i onda da ti tool izbaci sve iteme koji mu poveæavaju odreðeni atribut... e to još nije napravljeno. Ipak treba se malko potruditi i potrošiti vrijeme na rudarenje po bazi itema.
Ali, s obzirom da su sve stavke razmještene po nekim kategorijama, iskustveno æeš znati koja kategorija poveæava odreðeni atribut.. a kategorija nema tako puno :-)

Moj savjet da ipak malko kopaš po bazi i informacijama za svaki modul, poslije æeš samo po imenu/slici itema znati èemu pripada i što radi. Ja osobno to radim veæ zadnjih pola godine i ne namjeravam stati. Uvijek ima nešto novo za nauèiti.

Z

"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
--Anonymous

Profile  

PostPosted: Thu Sep 11, 2008 2:54 pm 
smutljo

e upravo sam na ovo mislio

"Što se tièe "jednostavne" varijante u stilu da ti izabereš gun i onda da ti tool izbaci sve iteme koji mu poveæavaju odreðeni atribut... e to još nije napravljeno"

potrosio bi mozda vremena i tako nesto napravio. mislim da bi to mnogima koristilo. jos nemam konacnu ideju kako bi to trebalo izgledati, niti s kojim alatom bi to napravio, koja baza, kakav pristup,.....

ali pocecu malo vise o tome razmisljati :unsure:

Profile  

PostPosted: Thu Sep 11, 2008 5:12 pm 
Frajer

baci pogled na EVEmon source kod. Mislim da postoji na netu. tamo su sve baze, API pristup itd. Ako na bazi toga možeš dalje nastaviti - to je onda super i neæeš morati razvijati od nule. Mislim da je ionako stvar samo išèitavanja odreðenih polja u bazi podataka za iteme. Iako ništa do sada što se tièe razvoja sw nije na kraju ispalo jednostavno :-)

"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
--Anonymous

Profile  

PostPosted: Thu Sep 18, 2008 2:59 pm 
Gazda jezda

famozno si mu to objasnio..

no ja sam ga htio potjerati malo pjesice, pa onda mu ponuditi alate..ne iz razloga da ga gnjavim vec da ga natjeram da nauci sucelje u EVE, jer ce mu trebati...i da ga oslobodim velikog priliva informacija odjednom sto ce mu ti alati omoguciti...

...mozda sam prestar ;)

NBElite - the one and only .......... necu imati s kime ostati mlad,ako svi ostarite
VIVA LA PIVA ................. IN VINO VERITAS
ylno dna eno eht - etilEBN .......... ali i nije sve tako sivo, kad imas s nekim otic na PIVO

Profile  

Search for:
Home Page Home Page  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]