[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
ELITE ALLIANCE FORUM • View topic - Opcenito =)

ELITE ALLIANCE FORUM

EVE Online ELITE Alliance and friends forum
Home Page Home Page Home Page Home Page
  Register
Login 
View unanswered posts View active topics

Delete all board cookies

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Home Page Home Page  [ 11 posts ] 
  Print view
Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Opcenito =)
PostPosted: Wed Oct 22, 2008 1:20 pm 
Plahuter

Evo da se tu rjesim nekoliko kratkih pitanja, pa tko zna nek pomogne...

1) Ako igrac sa bounty na sebi dodje u high sec, ga se smije napadati? I vrijedi li to isto ako je u Podu taj igrac.
2) Koji je sistem, po mogucnosti Caldari, trgovinsko srediste, znaci gdje se moze naci najveci broj razlicitih itema po najnizoj cijeni, ako tako nesto postoji =)
3) Sto tocno znaci da moram repackageati item? Napravim desni klik i repackage, ali nista se posebno ne promjeni, ima to neku funkciju ili je samo "za ukras" ?
4) Je li moguce premjestiti ship iz jedne baze u drugu, tako da mi svi stari brodovi budu u jednoj bazi. Po mogucnosti, bez da izlazim iz svog broda i putujem okolo u podu, jer se osjecam.. osjetljivo :p
5) Sto znaci rank u nekom skillu? Znaci ako npr pise Learning rank (1) Level 4 , sto znaci ovo (1) ?
6)I the last but not the least... ako hocu prebaciti iteme u PC corp. hangar, to mogu napraviti u bilo kojoj bazi ili moram dopremiti iteme u tocno odredjenu bazu koja je sjediste tog corporationa? Ako je ovo drugo, gdje se nalazi sjediste elitea , nakupilo mi se nekih resursa u skladistu a cuo sam da dobro dodje savezu, pa kada jednom udjem u savez da znam kako premjestiti:)

Evo, ako netko nadje vremena i volje odgovoriti hvala, nisu bas teska pitanja ali su mi neke sitnice koje su mi pale na pamet ovih dana... Hvala :P

Profile E-mail  

Post subject: Re:Opcenito =)
PostPosted: Wed Oct 22, 2008 1:56 pm 
Hantravac

1) -
2) market - details
3) -
4) -
5) -
6) vylade - corp hangar - drop
ima hangara jos na nekim planetima ali za nas njubeke :blush: - ovaj je dostupan

(ono gdje je minus - ili ne znam ili nisam siguran)

Profile  

PostPosted: Wed Oct 22, 2008 9:17 pm 
Gazda jezda

1. - da
2. - Jita
3. - repackage ti je pakiranje opreme.. kad je upotrebljena, ona je raspakirane..pakiranje sluzi za transport i skladistenje...samo pakirana ropba moze dolci u hrpama...znaci dva do beskonacno (mos mislit) komada u hrpi
4. - mogu se prevesti... a za to trebas imat industrial ship (caldari: badger)
5. - imas opisano na sajtu . iz tipkovnice iskusnog igraca - http://www.afk-wrecking.com/index.php/Z ... raca.dhtml
6. - vylade - astral mining mineral reserve ti je najblizi

NBElite - the one and only .......... necu imati s kime ostati mlad,ako svi ostarite
VIVA LA PIVA ................. IN VINO VERITAS
ylno dna eno eht - etilEBN .......... ali i nije sve tako sivo, kad imas s nekim otic na PIVO

Profile  

PostPosted: Thu Oct 23, 2008 12:55 am 
Plahuter

Ok, hvala puno ;)

Profile E-mail  

PostPosted: Thu Oct 23, 2008 10:01 am 
Frajer

samo da nadopunim NB-a u toèki 3.

Kad je oprema "zapakirana" onda zauzima puuno manje mjesta u cargohold (analogija pakiranja u kutije u RL)

"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
--Anonymous

Profile  

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 3:15 pm 
Plahuter

Aha, a i cuo sam da se samo zapakirani brodovi mogu prevoziti, ali to se ionako najvise radi u stanici ;)

Profile E-mail  

PostPosted: Sat Oct 25, 2008 3:26 pm 
Plahuter

Da ne otvaram novi topic bezveze, jos jedan problem sa kojim se mucim ovih dana... sada kada sam malo vise shvatio igru i sistem skillova, razmisljao sam da pocnem isponova, sa novim likom...
Ima vise razloga za to, npr kada sam slagao ovog Caldari lika, nekako sam rasporedio da mi pocetna dva lvl5 skilla budu Gunnery i small hybrid turret, a velika vecina caldari brodova koristi rakete, a kamoli small turrete..
Takodjer bi i atribute razmjestio vise u int i memory, a perc. i willpower cu dobiti od military career, pa ce mi to opet ubrzati ucenje learning skillova..
Na ovom liku imam samo lvl1 implante pa ne bi trebala biti prevelika steta, tj izgubljeni novci, a i imam ih nekoliko komada viska od storyline misija, mislio sam prebaciti svu opremu i novce sa ovog lika na novog ako je to moguce ( nadam se da postoji neki mehanizam, ili ako je moguce da zamolim nekog postenog igraca da mi to pricuva na minutu, i onda vrati, po mogucnosti ;) )
Izgubit cu novce koje sam potrosio na skillanje, ali uz pomoc igraca koju sam dobio za knjige siguran sam da cu moci kupiti nove i to sa vremenom nadoknadit, kao i brod

Sad sam se vec raspisao, ali htio bi neka vasa misljenja o tome ili sugestije, jer bi radije sada poceo nanovo sa Gallente ili Amarr rasom, pa da mi gubici budu sto manji ( 10tak dana mi tek ima Caldari lik ,oko milijun SP), sto u novcima sto u vremenu...

Ima jos nekih stvari koje su me nagnale da razmisljam o promjeni, npr koliko je Caldarija a koliko ostalih u savezu, brodovi ostalih rasa(ne samo apstraktni izgled Caldari brodova nego i hoce li biti armor/shield tank, turret / missile damagea, a trenutno mi se u oba slucaja vise svidja ovo prvo)...

:S

Profile E-mail  

PostPosted: Mon Oct 27, 2008 10:29 am 
Frajer

Ovako.. s obzirom da zelis nanovo, sad je krajnji trenutak. Jer nisi daleko dogurao sto se tice skillpointova. Otvori si alt lika (iz user interfejsa na login ekranu) izaberi atribute koje zelis. s obzirom da si misionarski raspolozen optimiraj da imas max broj atributa na sve osim karizmu - nemoj ostaviti karizmu na najnizoj grani ali ne vrijedi u to upucati vise od jednog extra boda - karizma je bitna za social, leadership i trade skilove, pa pazljivo razmisli. Moja preporuka je da svih 5 atributa stavis priblizno jednako visoko s tim da willpower, perception i inteligence stavis barem za 1-2 boda vise od ostalih.

Sto se tice rase... tu ti ostavljam na izbor prema vlastitoj zelji. ionako svi mogu voziti sve brodove, stvar je samo skilanja. Istina je da ti izbor pomaze samo u prvih nekoliko dana igre.

Prebacivanja svega sto imas:
1. sakupi sve na jednu hrpu (to je za maximalno pojednostavljivanje), po mogucnosti stavi sve u station kontejner (iako nije nuzno, ali za sitno iska te oslobadja velikog broja kliketanja)
2. Kada zavrsis sa gornjom tockom, kreiraj kontrakt na taj station kontejner i stavi "item exchange", "private" i upisi ime alt lika kojeg ces poceti koristiti. (stavi barem tjedan dana valjanost kontrakta)

Ulogiraj se kao alt i otiði u kontrakte i prihvati kontrakt. Sve stvari te èekaju u stanici gdje su se nalazile.

Za prebacivanje para:
1. People&places -> pronaði tip "character" s imenom tvog alta. Pobrini se da je na prikazanom popisu stvarno tvoj alt a ne neki drugi lik (desni klik na prikazano ime lika -> show info).
2. Ako je to stvarno tvoj lik onda desni klik na ime lika -> Give money

Prebaci kolicinu love po zelji.

Prekini bilo kakvo treniranje glavnog lika, prebaci se na alt i s njim kreni trenirati. On ti postaje glavni lik.

Napomena za prebacivanje brodova preko kontrakta: gubis osiguranje broda i brod moras nanovo osigurati.

Inace, sto se tice caldarija, rakete su vrlo mocna stvar. Nisi vidio naseg CEO kada krene rasturati battleshipove sa svojim ravenom. sto se tice misija, niko ti ne brani da sa caldari likom mlatis misije u galente space-u i sa galente agentima.
Jedan small hybrid turret skil ti i nije neki razlog za prelazak na drugu rasu. Ja sam npr. Amarr lik i sad treniram rakete jer se zelim "multiskilat" za caldari brodove, a radim misije u galente. Caldari brodovi su uglavnom prilagodjeni za shield tank zbog velikog broja mid slotova.

Popricaj sa deckima na kanalu ako te muci jos nesto, ali osim ako si nesto zeznuo sa atributima sto ti se ne svidja, u EVE (kao dugomentraznoj online igri) sve ostalo se da nadoknaditi vremenom.

Z.

"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."
--Anonymous

Profile  

PostPosted: Mon Oct 27, 2008 4:59 pm 
Gazda jezda

Kaldo.. sve sto ti je Zura napisao je i vise no sto bih ti ja napisao... mada.. ne vidim razloga zasto novi lik. Toni je Gallente i on je sebi otvorio drugog lika Caldari rase iz istog razloga kao i ti... No svejedno, ako ti je veci gust uzeti drugi lik..poslusaj Zuru...

NBElite - the one and only .......... necu imati s kime ostati mlad,ako svi ostarite
ylno dna eno eht - etilEBN .......... ali i nije sve tako sivo, kad imas s nekim otic na PIVO

Profile  

PostPosted: Mon Oct 27, 2008 8:56 pm 
Plahuter

Nisam jos nista konacno odlucio, a i velika je sansa da nastavim sa ovim likom, htio sam cuti misljenja... pogledao sam i atributi mi nisu toliko losi, sigurno su barem duplo, ako ne i tri puta visi nego sto bi ih imao da sam pocinjao nanovo, tako da sad shvacam zasto je kod biranja rase i ancestrya bilo ono "ionako ces poslije sve prilagodit kako ti odgovara" ...
Mucilo me to sa tim raketama jer sam do sada i na NPCovima vidio da rade dosta velik damage sa turretima, a meni se dogadja da moram ispucat 50tak raketa na jednom normal enemya jer mu radim 10 damagea po udarcu, valjda ima ogroman explosive resistance.. onda jos kada ukljuci shield booster meni se zacrni pred ocima :D
Pogledao sam poslije jos neke guideove na ovom forumu, a i danas je ekipa na channelu imala zanimljivu raspravu o HM i HAM pa me to nagnalo na razmisljanje, sto da sljedece researcham, nisam znao da se rakete mogu tako dobro koristiti, i bolje nego turreti :huh:
Anyway, hvala puno na odgovorima, iako ja ne mislim trenutno koristit sigurno ce dobro doci jednom to znati, ja se za sad zadrzavam na svom prvobitnom liku... ne bi ga ja jos u klaonicu, nty =)

P.S. danas narucen TC, sutra uplacujem, ovih dana produzujem account i morat cete me trpit sljedecih 60 dana na channelu, bwahaha :woohoo:

Profile E-mail  

PostPosted: Tue Oct 28, 2008 4:24 pm 
Gazda jezda

dobrodosao u corp nakon toga :)

Profile  

Search for:
Home Page Home Page  [ 11 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]