Jucer sam se konacno vratio i isprobao famoznu Apokryphu. Scanning je perolak, trebalo je malo da se naviknem na sistem rada. Krenuo sam traziti wormhole i ubrzo sam nasao jednog. Nisam bio sam na ulazu:

Decki su me upozoravali na sve i svasta unutra i reko sam, fuk it necu riskirati implante i novi novcati covops, (koji leti cloakan!!!) pa sam odustao od ulaska. Moji Jclonovi su nekim cudom zavrsili pola svemira sjevernije?!!

No ubrzo stize Pretov poziv upomoc, zapeo je u svojem wormholeu par sistema dalje. Krenuo sam u akciju spasavanja i u roku 7 minuta usao u Pretov sistem i priskrbio mu izlaznu tocku.
Oto to the rescue!!

E sad kad sam vec usao i riskirao reko idemo se malo zabaviti. Ostatak vremena proveo sam skenirajuci sve i svasta i cloakao sam se non stop. Suuuuper zabavno. Pret je pronalazio isto zanimljivih stvari.

Odmah smo krenuli traziti druge rupu i pronasli cak 3 komada. Vodili su u high sec sistem, 6 jumpova juzno od vyladea.

Najvise su me brinuli drugi igraci i njih sam nekoliko nanjusio i odmah ih odskenirao. Wspace je tehnicki nula sistem. Evo jednog smrada na wormholeu. Nije htio pricati. A ja cloakan njemu pod cloakom

Konacno je Pret pronasao i famozne sleepere. Lockaju na 80k. Ja sam im se priblizo na 11 km cloakan i usliko ih za arhivu.

Ovaj s rukama mase poput nekog svemirskog skampa... di mi je buzara!?!?

Na kraju su ot0 i Pret nabasali na oblak Fullerene plina....

...ostade u cudu divec se prizoru sta se pred njima prostirashe.

I tako su Regoch i Kosjenka zivjeli sretno do sljedeceg downtimea.
End.