Tipicno hrvatski

Netko pokrene nesto, potrudi se izgraditi. Onda privuce ljude medju kojima se pojavi netko tko ce umjesto da pomogne, pokrenuti sve iz pocetka, popljuvati ono sto je stvoreno i nastaviti sa laznom aureolom patnika.
Ne zelim raditi famu iz nicega, vec cu u ovim retcima objasniti sto, kako i zasto, jer vidjeh da ogradjivanje kod nekih ljudi predstavlja otvoreni atak na moj rad.
Nije mi zelja nikoga blatiti, ali "...mene niko ne bu jebal u mojemu dvoriscu"...
Poznata je povijest ELITE Corpa i alliance i njezin rad... Kreator sam ja i pomoc sam dobio od ljudi koji su i danas samnom. Ostali, ne mogu reci da nisu pomogli, no....
Necu ici poimence i proljevati zuc okolo, jer su mi ljudi sa kojima sam igrao do sada i dalje dragi i nemam osobno nista protiv nikoga. Smatrao sam da se svaki od nas moze vise potruditi, pisao po forumima i stranicama, no nisam nasao na plodno tlo, te sam odlucio sa svime raskrstiti i staviti tocku na svoje nezadovoljstvo. Kreacija koju sam pokrenuo je ukljucivala sudjelovanja svih koji su u nju upleteni, no to je samo nekolicina nas podrzala. Pocevsi od mogucnosti sudjelovanja u pisanju tekstova za stranicu direktno na samoj stranici nikome nije bila zanimljiva. Sudjelovanja na forumu jednako, no ipak malo vise nego stranica. Unutar corpova i saveza se, iako su objavljeni Statut i zakoni na stranicama i forumu, ponasalo se kako je tko htio. Pomoc koju sam nudio je prihvacena, a daljnje stvari su se pretvorile u moje "sefovanje" i negodovanje s vase strane. Moje "sefovanje" je bilo u tom smislu da se od vas trazi sudjelovanje u akcijama, a vase je bilo da primite pomoc, nepredujete, osamostalite se i cekate da ja neseto pokrenem i onda bi ili ne bi to prihvatili...bitno je da je vas wallet pun i da ste mirni sa brodovima. Moj je zakljucak da uzmem samo one ljude koji su zeljni i voljni participrati, igrati i gustati u zajednicku korist. Ja osobno i moja ekipa imamo privatne zivote, obitelji, poslove i u igri se nalazimo koliko mozemo. Konotacije na moje zakone necu dalje komentirati. Sadasnja ekipa radi po pravilima koja su pisana na ovom forumu i igramo po Statutu koji smo donijeli prije skoro godinu dana. Nepoznavanje Statuta samo govori koliko ste bili zainteresirani za suradnju. Nitko od nas nije opterecen igrom niti itko ikome "sefuje" kako i kada da igra. Svaka kuca ima svoj "kucni red" i zakoni postoje da bi ljudi imali nekakav sistem djelovanja bez da netko nekoga iskoristava. Svi imamo svoje zadatke u corpu i drzimo ih se. Da je tako bio u savezu prije raspada, nikada se ne bi raspao.
Nama je sada vise nego dobro. Postoje privatni hangari ali su vise-manje prazni. Pune se Corp hangari, lova nam jos ne curi, ali je pitanje dana. Decki rade da je to milina. Sada dodjem u igru, ne otvaraju mi se 2-3 chat prozora sa pitanjima i zavrzlamama. Docekaju me decki sa izvjestajima sto su napravili i koliko imamo cega na stanju. Oni sami brinu o svim postrojenjima i sami usmjeruju procese. Moje "sefovanje" se utoliko smanjilo koliko oni sami vise poduzimaju. Wallet postoji, ali je to zajednicko imanje. Ima nas malo, ali smo jaci no sto smo ikada bili.
Ukoliko vam to nije dovoljan pokazatelj da sa vama nesto nije bilo u redu, onda moja gospodo i dalje gurajte glavu u pijesak. Meni ste i dalje "moja stara ekipa", ne zamjeram nikome nista, te ukoliko mozete pretrpiti sve te silne nemoguce zakone koje sam postavio pred svoje ljude, dobrodosli ste u ELITE Corp i Alliance.
Iskreno, fali mi Akademija jer imamo puno upita novih igraca.
I da. Ispricavam se akademcima sto se dio nezadovoljstva krsio na njihovim ledjima iako su svojim radom bili izvrsni. Nadam se da cete nam se pridruziti.